νυχτικό εγκυμοσύνης

Μία ερώτηση που μας κάνετε συχνά:

Πώς να επιλέξω το ιδανικό νυχτικό εγκυμοσύνης και θηλασμού;

Η άνεση και η πρακτικότητα είναι σίγουρα οι πιο βασικοί παράγοντες.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα χαρακτηριστικά των νυχτικών εγκυμοσύνης που καλό είναι να ακολουθείσετε πριν κάνετε μία αγορά:

#1. Άνετη εφαρμογή: Το νυχτικό εγκυμοσύνης σας πρέπει να έχει άνετη εφαρμογή και να μην κολλάει στο σώμα σας. Πρέπει να σχεδιάζεται με προσοχή ούτως ώστε αυτή που το φοράει να νιώθει την άνεση και να έχει ελευθερία κινήσεων. Βεβαιωθείτε ότι το νυχτικό που θα επιλέξετε «μεγαλώνει» όπως και το σώμα σας στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

#2. Ύφασμα: Το ύφασμα παίζει σημαντικό ρόλο. Τα νυχτικά εγκυμοσύνης πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υφάσματα που αναπνέουν. Το βαμβάκι είναι μια εξαιρετική επιλογή.

#3.Ευκολία στον θηλασμό: Το νυχτικό της εγκυμοσύνης σας θα πρέπει να είναι λειτουργικό και για τον θηλασμού. Θα πρέπει να ανοίγει με μεγάλη ευκολία. Τα περισσότερα διαθέτουν κουμπιά ή φερμουάρ στην περιοχή του στήθους. Ορισμένα συνοδεύονται από ενσωματωμένα σουτιέν θηλασμού για να είναι ακόμη πιο βολικά κατά την περίοδο του θηλασμού. Όσα νυχτικά δεν διαθέτουν εσωτερικά σουτιέν θηλασμού έχουν ανοίγματα στα πλαϊνά για να μπορεί, η μαμά, εύκολα και γρήγορα να θηλάσει το μωρό της.

#4. Στυλ: Εκτός από νυχτικά εγκυμοσύνης και θηλασμού υπάρχουν πιτζάμες και νυχτικά με ρόμπες. Η κάθε μία γυναίκα επιλέγει αυτό που τη βοηθάει καλύτερα. Ωστόσο, από συζητήσεις που έχουμε κάνει με εσάς τις ίδιες, στο νοσοκομείο προτιμούνται τα νυχτικά, καθώς είναι πιο βολικά λόγω των συχνών εξετάσεων που γίνονται.

#5. Πλένονται στο πλυντήριο: Τα πράγματα θα είναι αρκετά ακατάστατα και ενοχλητικά κάποιες μέρες. Έτσι, επιλέξτε νυχτικά και πιτζάμες εγκυμοσύνης που πλένονται στο πλυντήριο, μιας και δεν θα έχετε την πολυτέλεια να τα πλύνετε στο χέρι.

#6. Πολυλειτουργικό: Το νυχτικό εγκυμοσύνης σας πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και μετά τον τοκετό. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το συγκεκριμένο νυχτικό φροντίζει για την άνεσή σας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, εξυπηρετεί τον σκοπό καθώς περιμένετε να γεννήσετε και σας διευκολύνει να θηλάζετε μόλις έρθει το μωρό σας.

#7. Καιρός: Λάβετε υπόψη τον καιρό και τις μεταβαλλόμενες εποχές ως παράγοντα κατά την αγορά ενός νυχτικού εγκυμοσύνης, ώστε να είναι κατάλληλο για όλες τις περιόδους πριν και μετά τον τοκετό.

Με λίγα λόγια: Η έλλειψη ύπνου είναι κάτι σύνηθες, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Θα μπορούσε να επηρεάσει την εργασία και τον τοκετό σας. Για να κοιμηθείτε καλύτερα, ακολουθήστε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο. Ίσως να είναι μην είναι το πρώτα πράγμα που σκέφτεται κανείς, αλλά οι πιτζάμες και τα νυχτικά επηρεάζουν άμεσα τον ύπνο.

Σε μεταγενέστερο στάδιο της εγκυμοσύνης σας, τα περισσότερα ρούχα που συνηθίζατε να φοράτε δεν θα σας βολεύουν και τόσο. Επομένως, είναι καλύτερο να επενδύσετε σε ρούχα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των μελλοντικών και νέων μαμάδων. Ένα από τα απαραίτητα είδη είναι τα νυχτικά εγκυμοσύνης.

Τέλος, η προσωπική άνεση και η επιλογή είναι τα πιο σημαντικά για να βρείτε το σωστό νυχτικό. Κάντε την επιλογή σας με βάση το ύφασμα, τη λειτουργικότητα, το στυλ, τον καιρό, την κατάσταση διαβίωσης και τις προσωπικές προτιμήσεις.

Ό,τι κι αν αγοράσετε πρέπει να αντικατοπτρίζει το στυλ σας και να νιώθετε άνετα στον ύπνο σας.